Köpvillkor Filterhuset.se

Allmän Information

Följande köpvillkor är anpassade för internetförsäljning på www.filterhuset.se och är gällande för privatkunder som är 18 år fyllda och bosatta i Sverige. Filterhuset.se erbjuds av Danfilter ApS, Farum Gydevej 75, DK-3520 Farum, Danmark, momsnummer DK10062527. Här gör vi alltid vårt bästa för att ge dig en bra köpupplevelse varje gång du handlar hos oss. Vi älskar vårt jobb och det avspeglas i vår service. Visst kan fel uppstå, men dessa vill vi alltid rätta till så alla parter blir nöjda.

Våra köpvillkor i korta drag:

  • 30 dagars ångerrätt. Ångrar du ditt köp har du rätt till att få pengarna tillbaka
  • 2 års bytesrätt. Har du beställt fel produkt kan vi byta din vara.
  • 3 års reklamationsrätt. Är produkten defekt byter vi till en ny.

Kontaktuppgifter kundtjänst:

Telefon: 03-130 88 082 
E-mail: info@filterhuset.se

Beställning

En beställning görs enkelt och säkert på Filterhusets hemsida och du bekräftar din beställning när du genomfört sista steget i kassan. Härmed blir du också ansvarig för att betala din beställning. Du mottar ett e-mail med din orderbekräftelse strax efter genomförd beställning med viktig information som ska sparas. Alla ordrar behandlas omgående och det kan således inte företas ändringar i en lagd order.

Våra produkter

Ett filter från Filterhuset är producerat i enlighet med den europeiska standarden EN´799:2012. Det är din garanti för att vi följer gällande EU-standarder för för partikelfiltrering, dammansamling samt tryckfall över filtret.

Vi arbetar endast med europeiska kvalitetsråvaror i vår interna produktions- och utvecklingsavdelning. Vi kontrollerar kvaliteten från början till slut och kan alltid garantera dig ett filter av högteknisk standard med lång hållbarhet.

Filterhuset producerar filter till alla ventilationsanlägg för bostäder. Ett filter från Filterhuset är precis på samma nivå som ett filter från producenten av ventilationsanläggningen. Vi arbetar kontinuerligt med optimering. Därför kan ett filter från Filterhuset prestera bättre än originalet. Det kan i sin enkelhet förklaras med att vårt mål är att leverera det bästa filtret som kan produceras. Hos Filterhuset av vi överbevisade om att kvalitet betalar sig och därför hittar du endast filter av högsta kvalitet hos Filterhuset.se

Leverans - gratis vid köp över 400 kr

När du handlar för över 400 kr erbjuder vi gratis frakt till ombud. Filterhuset skickar alla sina paket med PostNord. Vi erbjuder hemleverans till privatpersoner och företag samt leverans till ombud.

Leveranskostnad:

  • Hemleverans (privat eller företag): 79 kr, 20 kr på beställningar över 500 kr
  • Leverans till ombud:  59 kr, gratis på beställningar över 400 kr

Leveranstid
Vi levererar din normalt order inom 2-5 arbetsdagar, men den specifika leveranstiden framgår på varje produktsida. Vi ska leverera beställningen utan onödiga förseningar dock senast efter 30 dagar efter beställningen är gjord.

Vi försöker alltid hålla dig uppdaterad kring leveransstatus och om vi av någon anledning inte kan leverera inom vår normala leveranstid. När din order är på väg till dig mottager du ett e-mail med information om din leverans samt spårningsinformation.

Transportskada och leveransförsening

Vi ansvarar för din beställning tills du fysiskt ha mottagit den. Om du mottar din beställning med tydliga skador på emballage och/eller produkter ber vi dig att så snabbt som möjligt utan onödig försening kontakta kundservice på info@filterhuset.se eller per telefon 03-130 88 082. Likaså är det du som kund som ansvarar för paketet och produkterna i tillfälle av att du skickar varor i retur, om du inte använder en returfraktsedel som tillhandahålls av oss.

Om det uppstår en leveransförsening som har väsentlig betydelse för dig som kund har du rätt att häva avtalet utan kostnad. Om det uppstår en försening utom vår kontroll kan inte Filterhuset anses som ansvariga för det och heller inte bli skyldiga till skadestånd eller kompensation, om det inte speciellt avtalats mellan parterna eller som en bestämmelse från tvingande lag.

Betalning

Hos Filterhuset kan du betala tryggt med betal- och kreditkort. Följande kort accepteras: Mastercard, Visa och Eurocard. Betalar du med kort blir pengarna först debiterade när beställningen lämnar vårt lager.

Alla priser är angivna i SEK och inklusive moms. Avgifter för frakt kan tillkomma, se avsnitt angående leverans i dessa köpvillkor. Erbjudanden och kampanjer som marknadsförs på webbplatsen gäller så långt lagret räcker om inga andra villkor redovisas i anslutning till erbjudandet.

Ångerrätt och returer

Hos Filterhuset är du garanterad en trygg och säker e-handel. Du har som konsument 30 dagars ångerrätt och kan få återbetalning för din order. Vi har gjort det enkelt för dig att returnera din produkt, i din order medföljer en returetikett du kan använda för att skicka produkter i retur till oss. Har du tappat bort din returetikett kan du kontakta Filterhuset för att få en ny.

Ångerrätten gäller 30 dagar från den dag du har taget emot din produkt. Du ska inom 30 dagar efter mottagandet av din order meddela oss om att du ångrar ditt köp. Du kan meddela oss via telefon 03-130 88 082 eller e-mail på info@filterhuset.se. I ditt meddelande ska du tydligt göra oss uppmärksamma på att du önskar att nyttja din ångerrätt.

Du kan också använda dig av konsumentverkets standardformulär för ånger av köp, som du hittar här. Du kan inte nyttja din ångerrätt genom att neka mottagande av din order utan att i förväg meddelat oss om detta. Har du köpt flera produkter av oss i en och samma order och ångrar delar av ditt köp kan du sicka en eller flera produkter i retur till oss. Notera att du inte får fraktkostnaden återbetalad om du endast ångrar en del av ditt köp.

Om du använder en returfraktsedel som tillhandahållas av oss, så ansvarar du för att produkten returneras i bra skick, alltså att emballaget som används vid returfrakten är försvarligt. Övrigt ansvar för fraktrisk (t.ex. borttappat paket) pålägges Filterhuset. Om du inte använder en returfraktsedel som vi tillhandahållit, utan ett annat returfraktalternativ, så ligger det fullständiga ansvaret för att försändelsen når fram till Filterhuset på dig som kund.

Återbetalning

Om du ångrar ditt köp blir du återbetalad samma belopp du har betalat för den returnerade produkten. Du är endast ansvarig för minskat varuvärde som skett till följd av annan hantering än den som krävs för att fastslå produktens tillstånd och funktionalitet. Du kan med andra ord testa produkten som du skulle gjort i en fysisk butik, men inte ta produkten i bruk, om du önskar att returnera produkten. Är varan hanterad på annat vis än ovan beskrivet betraktas den som använd vilket betyder att du vid ångrat köp endast får en del, eller inget av köpesumman återbetalad. Det avgörs av produktens handelsmässiga värde. Det kan i vissa tillfällen innebära att du endast får fraktkostnaden återbetalad.

Vid ångrat köp blir du återbetalad utan onödig försening och senast 14 dagar från att du meddelat oss att du ångrat ditt köp. Återbetalningen sker genom samma betalmetod som du gjorde ditt köp. Vi kan återhålla betalningen fram till vi har produkten i retur, såvida du innan dess kan framvisa dokumentation över att produkten är tillbakaskickad.

Vid ångrat köp ska du skicka din vara till:

Filterhuset.se
Genvägen 1
231 62
Trelleborg

2 års obegränsad bytesgaranti

Har du beställt fel produkt och önskar byta till en annan har vi 2 års obegränsad bytesgaranti. Alla produkter som returneras till Filterhuset och är inkata samt i oanvänt tillstånd kan bytas till annan produkt från Filterhuset.se

30 dagar efter att du har mottagit din leverans kan du få pengarna tillbaka och därmed ångra ditt köp. Har det gått mer än 30 dagar kan du inte få pengarna tillbaka, men byta din produkt till en annan, senast två år från fakturadatumet. Det är din garanti för att vi kan hitta ett filter som passar just din ventilationsanläggning. Önskar du att byta din produkt när ångerrätten (30 dagar) har utgått ska du själv stå för returfrakten.

Reklamationsrätt 

Som privatkund har du rätt att reklamera en felaktig produkt i 3 år från det datum du mottagit din vara. Reklamationsrätten gäller ursprungsfel, transportskador och för produkter som avviker från vad som har avtalats mellan kunden och Filterhuset eller som på annat sätt uppvisar fel.

Om du reklamerar en felaktig produkt efter 6 månader från det at du mottog varan, är det ditt ansvar att påvisa att felet var ursprungligt. Vid godkänd reklamation reparerar vi varan till originalskick eller byter ut den mot en ny vara. I vissa fall har du även rätt att häva avtalet och bli återbetald för den summa du betalat för varan. Du ska alltid reklamera produkten så snabbt som möjligt och utan onödig försening efter att felet har upptäckts. 2 månader efter felet upptäcks anses alltid som skälig tid för anmälan.

För att reklamera en produkt ber vi dig att först kontakta oss på info@filterhuset.se eller 031-308 80 82 och beskriva problematiken så tydligt som möjligt. Av kundservice kommer du få vidare instruktioner för hur processen för reklamation ska gå vidare. Du ska som kund naturligtvis inte betala eventuell returfrakt eller frakten för en ny ersättande produkt när det gäller en reklamation som godkänts av Filterhuset.

Tvistlösning

Tvist mellan Filterhuser och kunder prövas vid den domstol som följer av tvingande lagstiftning. I det fall ett ärende prövas av Allmänna reklamationsnämnden kommer vi att följa nämndens beslut. Om du vill upprätta ett ärende kan du kontakta ARN på: Allmänna reklamationsnämnden, Box 174, 101 23 Stockholm eller www.arn.se. Du kan också upprätta ett ärende via EU-kommissionens onlineportal för tvistlösning: http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Personuppgiftspolicy

För att du ska ingå ett avtal med oss behöver vi registrera information kring dina persondata samt köphistorik. Det innebär bland annat: Namn, adress, telefonnummer och e-mailadress samt information om din ventilationsanläggning.

Vi registrerar och ger vidare dina persondata till Post Nord för att kunna leverera produkten till dig. Detta är nödvändigt för att Post Nord ska kunna utföra den beställda tjänsten. Filterhuset använder även Trustpilot för recensioner av köpupplevelsen. I detta tillfälle ges dina personliga uppgifter vidare till Trustpilot som skickar ut inbjudningar till att lämna recensioner om Filterhuset. För att recensera Filterhuset hos Trustpilot behöver du vara upprättad som användare på Trustpilot. Du ingår vid sådant tillfälle ett avtal med Truspilot och accepterar deras personuppgiftspolicy.

Vi har härutöver flera samarbetspartners som sparar och behandlar data. Dessa samarbetspartners behandlar endast data å våra vägnar och får inte använda dem till annat ändamål.

Personupplysningar registreras hos Danfilter Aps samt våra samarbetspartners och sparas i fem år från din senaste placerade order.

Som kund hos Filterhuset.se har du alltid rätt att invända mot behandlingen av dina persondata. Du har även rätt till att veta vilka uppgifter vi har registrerat om dig. Dessa rättigheter har du i enlighet med personuppgiftslagen och du kan invända mot behandlingen genom att kontakta oss via info@filterhuset.se. Henrik Friis, verkställande direktör, är dataansvarig (GDPR-ansvarig) på Filterhuset.

Du hittar en komplett version av vår personuppgiftspolicy här.

Cookies på Filterhuset.se

Filterhuset använder sig av cookies. Cookies är små textfiler som sparas på din dator för att öka användarvänligheten på sidan. Cookies gör det enklare för dig att handla i shoppen. De hjälper dig till exempel med att komma ihåg ditt användarnamn, lösenord samt produkter som du lägger i varukorgen. Filterhuset.se sparar inga skadliga filer på din dator. Våra cookies är endast till för att förenkla din handel i shoppen.
 

Läs mer om Frakt & Leverans här
Läs mer om Byte & Retur här

keyboard_arrow_up