Påskkampanj: 15% rabatt på alla Pollenfilter och Pollenfilterset

När påsken närmar sig är inte pollensäsongen långt borta!

Under pollensäsongen är det en bra idé att använda ett pollenfilter i ditt ventilationssystem.

Pollenfiltret är ett finfilter som inte bara filtrerar pollendammet innan luften kommer in i ditt hem, utan stoppar dessutom många av de skadliga partiklarna som finns i luften och som kommer från t.ex. trafik.

Under hela påsken får du 15% rabatt på alla våra Pollenfilter och Pollenfilterset.

Du får även fri frakt vid köp över 400 kr och ytterligare 10% rabatt om du beställer över 750 kr. 

Det finstilta: På grund av kampanjen och helgdagar kan förlängda leveranstider gälla. Vi lovar att vi kommer att arbeta hårt för att få din beställning snabbt.

Hitta ditt filter här

Är det bara 15% rabatt på Pollenfilter?

Ja, det är det. Detta gäller även på våra Pollenfilterset. Men vår beställ tidigt-påskpresent är till alla som beställer för minst 300 kr – och glöm inte att du dessutom får fri frakt vid köp över 400 kr samt ytterligare 10% rabatt på din order vid köp över 750 kr.

Om Pollenfilter och Pollenfilterset

De allra flesta ventilationssystem behöver två filter vid ett filterbyte - ett på insugssidan och ett på utsugssidan. På insugssidan, vilket är där luften går in i din bostad, placerar du ett finfilter som t.ex. Pollenfiltret. Då kan du vara säker på att luften som går in i ditt hem är ren och fri från skadliga partiklar. På utsugssidan, vilket är där luften går ut ur din bostad igen, kan du nöja dig med ett Standardfilter, som är ett vanligt grovfilter. Detta filter ska nämligen bara hålla ventilationssystemet fritt från damm.

Det kan därför vara en bra idé att köpa ett Pollefilterset om det finns till ditt ventilationssystem. Du får även 15% rabatt på Pollenfiltersetet, i vilket det ingår Standardfilter som kan avändas på utsugningssidan.

Du kan läsa mer om Pollenfilter här.

 

Registrering för nyhetsbrev

3 säkra tecken på att ditt filter ska byta ut

Du kan lätt hålla koll på om just ditt filter behöver bytas ut:

Ditt filteralarm lyser på panelen

light-bulb-shine

Du har imma på innersidorna av rutorna på morgonen

smart-house-window

Ventilationssystemet låter eller vibrerar mer än normalt

music-ear

Hur ofta ska du byta ditt filter?

Hur ofta du ska byta filter beror på:
- Miljön/omgivningen runt bostaden
- Vilken filterklass du har installerat i ditt system

Som utgångspunkt rekommenderar vi att du byter dina Standardfilter var tredje månad och de finare filtren var sjätte månad. Du bör dock kontrollera dina filter kontinuerligt och du kan eventuellt behöva mäta partikelnivån för att vara säker på att skadliga partiklar inte tar sig in i bostaden. Våra Kolfilter avlägsnar dåliga lukter, och kolfiltrets livslängd beror till stor del på kvaliteten på luften omkring bostaden. Om det börja lukta illa är det ett tecken på att det är dags att byta ut kolfiltret.

Det är ytterst viktigt att komma ihåg att byta filter regelbundet eftersom ett mättat filter inte kan filtrera luften som kommer in i bostaden. Ett mättat filter är därför inte till någon nytta och kan i värsta fall leda till att svamp eller mögel bildas i din bostad - ett stort problem för dig och din familj. Därför rekommenderar vi alltid att du byter filter regelbundet och använder sunt förnuft.

Vad gör ett filter för ditt inomhusklimat?

Ett ventilationsfilter är ett filter mellan luften utanför din bostad och luften inomhus. Även om du inte alltid kan se eller känna det på lukten så är utomhusluften förorenad med skadliga partiklar. Dessa partiklar kan komma från trafik, kaminer, sjöfart eller industri.

Eftersom vi är inomhus ca. 80% av vår vakna tid är det viktigt att ha ett bra inomhusklimat i hemmet och på arbetsplatsen. För att garantera att vi inte utsätts för skadlig partikelförorening under 80% av vår vakna tid bör du överväga att ha ett fint filter permanent installerat i ditt ventilationssystem. Endast med ett filter i ditt system kan du vara säker på att få ett hälsosammare och renare inomhusklimat i ditt hem, skyddat från föroreningar utifrån.

Under våra filterklasser kan du hitta det filter som passar dina behov - inte alla filter är lika bra på att hålla skadliga partiklar ute.

Hittade du inte vad du sökte?

Är du fortfarande osäker på vilket ventilationssystem du har monterat i ditt hem eller har du svårt att välja vilken filtertyp du ska använda? Då är du välkommen att kontakta Filterhusets Kundtjänst. Vi finns redo att hjälpa dig med dina eventuella frågor.

Kontakta oss

Adress

Retur
Genvägen 1, 231 62 
Trelleborg, Sverige

DANFILTER ApS
CVR-nummer: 10062527

Öppettider

Kundtjänst telefon:
Mån - fre kl. 10.00 - 12.00

Hittade du inte vad du sökte?

Är du fortfarande osäker på vilket ventilationssystem du har monterat i ditt hem eller har du svårt att välja vilken filtertyp du ska använda? Då är du välkommen att kontakta Filterhusets Kundtjänst. Vi finns redo att hjälpa dig med dina eventuella frågor.

Kontakta oss

Adress

Retur
Genvägen 1, 231 62 
Trelleborg, Sverige

DANFILTER ApS
CVR-nummer: 10062527

Öppettider

Kundtjänst telefon:
Mån - fre kl. 10.00 - 12.00

keyboard_arrow_up