Nilan filter

Hos Filterhuset hittar du ett stort utbud av filter till alla FTX ventilationssystem från Nilan. Nilan är en dansk systemtillverkare som tillverkar energivänliga system med värmepumpar. Våra Nilan-filter tillverkas här i huset och lever till fullo upp till Nilans föreskrifter och EU-standarden för filtrering. Detta garanterar dig att våra filter till Nilan är av högsta kvalitet, att filtret passar i ditt Nilan-system och att du får leverans snabbt, då vi skickar filtren från samma lager som vi tillverkar dem på. Hos Filterhuset levererar vi även filter till Nilan – så att du kan vara säker på att dina Nilan-filter från Filterhuset är lika bra, eller bättre, än originalet.

Du hittar de filter som passar till just ditt system när du har valt modell. Notera att några av Nilans modeller har namn som påminner om varandra, men att flera av filtren inte passar till flera modeller. Vi rekommenderar dig därför att du alltid dubbelkollar måtten och namnet på just din Nilan-modell, så att du får hem rätt filter redan från början. Nilan har ett brett system-sortiment och du hittar filter till alla Nilan-modeller hos oss.

Nilan filter

Hos Filterhuset hittar du ett stort utbud av filter till alla ventilationssystem från Nilan. Nilan är en dansk systemtillverkare. Våra filter tillverkas här i huset och lever till fullo upp till Nilans föreskrifter och EU-standarden för filtrering. Notera att några av Nilans modeller har namn som påminner om varandra, men att flera av filtren inte passar till flera modeller.

Nilan logo

Hitta ditt filter här

Vägen till det rätta filtret

Följ denna snabba guide för att hitta det filter du saknar.

1. SYSTEM
För att hitta rätt filter till ditt system ska du börja med att ta reda på vilken systemtillverkare du har. Detta går alltid att se på ditt system, i form av en logga eller liknande.

buildings-1

2. SYSTEMMODELL
Därefter ska du ta reda på vilken modell ditt system är. Denna information framgår på systemet, i form av till exempel ett informationsklistermärke.

paragraph-two-column

3. FILTERTYP
Till sist ska du bestämma dig för vilken typ av filter du vill ha i ditt system. Läs mer om vilket filter som passar bäst för dig samt skillnaden mellan de olika filtren här.

single-neutral-actions-question

Vägen till det rätta filtret

Följ denna snabba guide för att hitta det filter du saknar.

1. SYSTEM

buildings-1

2. SYSTEMMODELL 

paragraph-two-column

3. FILTERTYP

single-neutral-actions-question

Nilan experter

Hos Filterhuset har vi valt att hålla stort fokus på Nilan, då flera Nilan-system är bland de mest populära i Danmark. Våra tekniskt sakkunniga har under flera år arbetat i nära samarbete med Nilan och vi har länge levererat och producerat de filter som ditt Nilan-system levereras med. Det betyder alltså att när du beställer ett Nilan-filter från Filterhuset beställer du ett lika bra, eller bättre, filter än det du redan har i ditt system.
Vi har, i Farum utvecklat och tillverkat filter till olika Nilan-modeller, så att vi alltid kan säkerställa att våra Nilan-kunder får ett kvalitetsfilter som passar perfekt in i modellen det gäller.

Hos Filterhuset vill vi vara mer än den främsta Nilan-experten på marknaden. Vi vill också tillverka och utveckla filter som är gröna, så att vi tar hand om både inomhusklimatet och miljön. För oss är det viktigt att du kan montera grönare Nilan-filter när du monterar ett Filterhuset-filter. Vill du läsa mer om vår gröna profil? Här kan du läsa mer.

Nilan har flera systemmodeller till alla typer av ventilation, men hos Filterhuset har vi blivit experter på Nilans bostadsventilationssystem. Kom ihåg att vår kundtjänst alltid sitter redo om du har frågor om Nilan-filter, filterklasser eller montering.

Nilan filterbyte

För att ditt Nilan-system ska fungera optimalt bör du med jämna mellanrum byta ut filtret i ditt system. Nilan och Filterhuset rekommenderar att du inspekterar ditt filter var tredje månad, men det är inte säkert att du behöver byta filtret så ofta, då detta till hög grad beror på systemets placering och föroreningen i området omkring din bostad. Du bör inspektera dina filter för att säkerställa att ventilationssystemet och filter fungerar optimalt och fortfarande filtrerar luften som kommer in i bostaden utifrån och vice versa.

Hur ofta du behöver byta dina filter beror på flera faktorer. Är systemet t.ex. placerat i en byggnad nära en trafikerad väg, vedspisar, industrier eller fartyg ska filtret bytas oftare, då dessa källor utifrån för med sig en stor mängd partiklar som är skadliga för din och din familjs hälsa.

Som utgångspunkt bör du byta dina Nilan Standardfilter var tredje månad och dina finfilter – Pollenfilter och SafeAir-filter – var sjätte månad. Kolfiltrets livslängd är svårare att beräkna, då denna beror på gaserna omkring din bostad, men som utgångspunkt håller ditt kombinationskolfilter i cirka sex månader.

Du kan enkelt byta ut dina Nilan-filter själv. Beställer du dina nya filter hos Filterhuset idag skickar vi dem med detsamma, så att du har dem efter bara 2-5 vardagar. Du kan alltså beställa antingen när behovet uppstår eller beställa till flera filterbyten på samma gång.

Vilket Nilan filter ska jag välja?

Vilket filter du ska välja till just din Nilanmodell beror på vilka önskemål och krav du har till ditt inomhusklimat i din bostad samt vilka filter som finns tillgängliga till just till filter.

När du väljer din Nilanmodell kan du se alla de filter som du har möjlighet att beställa till just ditt system. De flesta väljer ett GF Standardfilter, då detta redan sitter monterat i systemet. Detta filter tar dock endast bort synligt damm och smuts och håller systemet igång men det förbättrar i sig inte inomhusklimatet i din bostad. 

Därför rekommenderar vi att du monterar ett Pollenfilter eller ett SafeAir-filter i ditt Nilansystem. På så sätt kan du vara säker på att de skadliga partiklarna filtreras bort vid insuget av luften utifrån. Det är endast nödvändigt att montera ett finare filter på insugsidan då det är där luften utifrån kommer in i bostaden. Det är även där som det är risk för att skadliga partiklar från förorenade källor kommer in i ditt hem. På utsugssidan filtrerar du luften inifrån din bostad innan den kommer ut. Därför är det bara nödvändigt att montera ett Standardfilter där då filtret endast ska hålla systemet fritt från damm. 

Är du osäker på vilket filter som passar till ditt system kan du mäta ditt gamla filter och på det sättet försäkra dig om att det nya filtret har rätt mått. Nilan har många system som påminner om varandra och därför kan det vara nödvändigt att undersöka vilken årgång det är eller mäta filtret.

Hittade du inte vad du sökte?

Är du fortfarande osäker på vilket ventilationssystem du har monterat i ditt hem eller har du svårt att välja vilken filtertyp du ska använda? Då är du välkommen att kontakta Filterhusets Kundtjänst. Vi finns redo att hjälpa dig med dina eventuella frågor.

Kontakta oss

Adress

Retur
Farum Gydevej 75
3520 Farum

DANFILTER ApS
CVR-nummer: 10062527

Öppettider

Kundtjänst telefon:
Man - tors kl. 12.30 - 15.00
Fre kl. 9.00 - 12.00

Hittade du inte vad du sökte?

Är du fortfarande osäker på vilket ventilationssystem du har monterat i ditt hem eller har du svårt att välja vilken filtertyp du ska använda? Då är du välkommen att kontakta Filterhusets Kundtjänst. Vi finns redo att hjälpa dig med dina eventuella frågor.

Kontakta oss

Adress

Retur
Farum Gydevej 75
3520 Farum

DANFILTER ApS
CVR-nummer: 10062527

Öppettider

Kundtjänst telefon:
Man - tors kl. 12.30 - 15.00
Fre kl. 9.00 - 12.00

keyboard_arrow_up
menu