Nibe F370 / F730 / F750 filter

Filter från Filterhuset är tillverkade enligt Nibes specifikationer och utvecklade enligt gällande EU-standard inom området. Våra Nibefilter är tillverkade i Danmark i filtermaterial av högsta kvalitet.

För ett filterbyte i din Nibe F370 / F730 / F750-anläggning, följ vår stegvisa guide för filterbyte. Läs även vår bruksanvisning för anläggningen nedan.

Filterbyte i Nibe F370/F730/F750

Om du är osäker på hur du byter filter i Nibe F370 / F730 / F750-systemet kan du följa vår stegvisa guide nedan för att komma igenom en filterbyte för Nibe-systemet.

Du hittar också en bruksanvisning för ditt Nibe F370 / F730 / F750-system här.

1. Börja med att stänga av strömmen till systemet.

2. Ta bort frontluckan genom att dra ut de övre och nedre kanterna och sedan lyfta ut den.

3. Ställ omkopplaren på “0”.

4. Lossa filterhållaren genom att vrida den svarta ratten ett kvarts varv moturs.

5. Dra ut hållaren, ta bort filtret.

6. Sätt i de nya filtren i systemet.

7. Du är nu klar och kan fixa filterhållaren och frontluckan igen.

8. Vi rekommenderar att du alltid kontrollerar filtren var tredje månad, även om det inte finns något larm på ditt system.

Stegvisa guide har utarbetats baserat på Nibes specifikationer

 

Filtren på den här sidan passar både ditt Nibe Fighter 370-system, Nibe Fighter 730 och Nibe Fighter 750.

Anledningen till att vi har slagit samman dessa system är att dimensionerna på filtren i systemet är exakt desamma.

Så det är ingen skillnad, och du kan säkert köpa ditt filter på Filterhuset om du har ett av dessa system.

 

Bruksanvisningen

ring til os

Om ditt ventilationssystem

Ett ventilationssystem är en komplett lösning som uppfyller dina behov när det kommer till bland annat värmeåtervinning, ventilation och uppvärmning. Systemet har en slank och stilfull design och är mycket kompakt i sitt format, vilket gör det lätt att installera i din bostad.

Det är extremt viktigt att komma ihåg att byta ut ditt Nibe f370-filter eftersom det bidrar till ett hälsosamt och rent inomhusklimat i din bostad. Dessutom kan ett rent filter även öka livslängden på ditt system. Hur länge dina filter håller beror på dina filter beror på din bostads omgivning, men vi rekommenderar att du kontrollerar dem åtminstone var tredje månad. Ett finfilter såsom ett pollenfilter är alltid bra att placera på insugssidan av ditt system, eftersom det är här luften filtreras innan den kommer in i din bostad. Ett standardfilter i utsuget säkrar att systemet håller sig fritt från damm och smuts och på så sätt kan ditt system hållas igång under längre tid. Om du är osäker på om ett Nibe f370-filter är rätt för dig är vi alltid redo att hjälpa dig.

Här kan du köpa ett kraftfullt NIbe f730-filter till ditt ventilationssystem. Vi levererar filter som är speciellt anpassade till just ditt ventilationssystem. Hos Filterhuset är vi filterexperter och har många års erfarenhet inom försäljning av ventilationsfilter. Om du är osäker på om ett Nibe 730-filter är rätt till just ditt system är du alltid välkommen att kontakta oss - våra filterexperter är redo att svara på dina frågor. 

Filtret till ditt system från Nibe gör att du får ett system som är välisolerat och energieffektivt, vilket reducerar värmeförlusten och håller energianvändningen på en låg nivå. Genom att kontrollera dina filter regelbundet och se till att de filter du har i ditt system är rena kvalitetsfilter gör du inomhusklimatet i din bostad hälsosamt och rent, samtidigt som livslängden på ditt system ökar. Våra Nibe f730-filter har passgaranti och är utvecklade utifrån Nibes specifikationer så att ditt system får de bästa förutsättningarna att uppfylla dina behov när det kommer till uppvärmning, ventilation, värmeåtervinning mm.

Du kan tryggt köpa ditt Nibe f750-filter till ditt ventilationssystem hos oss. Vi producerar själva våra filter och anpassar dem så att de passar perfekt till ditt Nibe-system. Ditt ventilationssystem är en intelligent frånluftsvärmepump och ihop med kvalitetsfilter av modellen Nibe f750 uppfylls dina behov för värme, ventilation, värmeåtervinning mm.

Ditt system är mycket energieffektivt och med rätt filter i ditt system kan du både vara säker på att du får ett hälsosamt och rent inomhusklimat i din bostad samt öka livslängden på ditt ventilationssystem. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar dina filter regelbundet för att undersöka ifall något av dem måste bytas ut - livslängden på dina kvalitetsfilter från filterhuset beror på omgivningen omkring din bostad. Beställ enkelt ditt Nibe f750-filter online här eller kontakta oss om du behöver hjälp med att hitta rätt filterlösning till just ditt ventilationssystem.

Hittade du inte vad du sökte?

Är du fortfarande osäker på vilket ventilationssystem du har monterat i ditt hem eller har du svårt att välja vilken filtertyp du ska använda? Då är du välkommen att kontakta Filterhusets Kundtjänst. Vi finns redo att hjälpa dig med dina eventuella frågor.

Kontakta oss

Adress

Retur
Farum Gydevej 75
3520 Farum

DANFILTER ApS
CVR-nummer: 10062527

Öppettider

Kundtjänst telefon:
Man - tors kl. 12.30 - 15.00
Fre kl. 9.00 - 12.00

Hittade du inte vad du sökte?

Är du fortfarande osäker på vilket ventilationssystem du har monterat i ditt hem eller har du svårt att välja vilken filtertyp du ska använda? Då är du välkommen att kontakta Filterhusets Kundtjänst. Vi finns redo att hjälpa dig med dina eventuella frågor.

Kontakta oss

Adress

Retur
Farum Gydevej 75
3520 Farum

DANFILTER ApS
CVR-nummer: 10062527

Öppettider

Kundtjänst telefon:
Man - tors kl. 12.30 - 15.00
Fre kl. 9.00 - 12.00

keyboard_arrow_up
menu