Byte & retur

Köp ett Filterhuset retur paket

Här kan du beställa returfrakt till Filterhuset.se. Du kan returnera varor som du har köpt av oss genom att beställa retursedel och frakt på denna sida.

Ett paket kostar endast SEK 65,-

Vi har gjort det enkelt och billigt att returnera varor till Filterhuset. Priset för returpaketet kvittas mot din fordran när vi återbetalar din betalning.

Genom att slutföra denna beställning accepterar du att betala fraktkostnaden på SEK 65,-

Om du väljer att returnera ett paket och inte använder vår returportal måste du skicka ett mail med information om att ett paket är på väg tillbaka till oss. Du måste skicka mejlet till info@filterhuset.se, kom även ihåg att inkludera spårningslänken för returpaketet.

Här får du din fraktsedel
När din fraktorder har slutförts kan du hämta din retursedel och paketetikett på kvittosidan. Retursedeln och din köpta paketetikett skickas även till din e-postadress.

Din retur paket
När vi har mottagit din retur paket kommer vår kundtjänst att behandla det så snart som möjligt. Om din retur order uppfyller villkoren för retur återbetalar vi betalningen (minus 65 SEK för returfrakten). Återbetalningen går till det kreditkort du använde vid beställningen. Det är INTE möjligt att få återbetalning till andra konton eller betalningsmedel.

Obs: Det kan ta 3-5 arbetsdagar från det att vi tar emot paketet innan din retur har behandlats. Självklart kommer du alltid att meddelas av mail när betalningen är återbetald.

Retur och returformulär

I samband med returnering av produkter till Filterhuset kan du välja att använda vårt returformulär.

file_download Filterhusets returformulär

Ångerrätt

Hos Filterhuset är du garanterad en bra och trygg e-handel.
Du har som konsument alltid 30 dagars full ångerrätt och kan få pengarna tillbaka. Vi har gjort det enkelt för dig att returnera en vara. Du beställer returfrakt via vår hemsida här: www.filterhuset.se/retur

Ångerrätten löper ut 30 dagar efter den dag du har mottagit din vara. När det rör sig om ett avtal om flera olika varor, som beställts i samma order och som levereras separat, börjar ångerrätten löpa när du fått den sista varan i fysisk besittning. Inom 30 dagar från att du mottagit varan/varorna ska du meddela oss att du vill ångra ditt köp.
Meddelande ska lämnas til mail: info@filterhuset.se. Du kan  använda vårt ångerformulär. I ditt meddelande ska du tydligt uppmärksamma oss på att du vill utnyttja din ångerrätt. Du kan inte ångra köpet genom att vägra att motta varan utan att samtidigt meddela oss om detta på ett tydligt sätt.

Du ska skicka din order i retur till oss utan onödigt dröjsmål och senast 14 dagar efter att du har meddelat oss att du vill ångra ditt köp. Du står för de direkta kostnaderna i samband med returförsändelsen av varan. Du bär risken för varan från tidpunkten då varan levereras.

file_download Filterhusets ångerformulär

Ångra delar av köpet
Om du har köpt flera varor hos oss har du möjlighet att skicka en eller flera varor i retur, även om de är köpta vid en och samma order. Notera att du inte får pengarna tillbaka för fraktkostnaden när du ångrar en del av köpet.

Varans skick när du returnerar den
Du ansvarar endast för eventuell minskning av varans värde som beror på annan hantering än vad som är nödvändigt för att fastställa varans art, egenskaper och hur den fungerar. Du kan med andra ord testa varan på samma sätt som om du testade den i en fysisk butik, men du får inte börja använda den. Om varan är testad utöver vad som är beskrivet ovan betraktar vi den som använd, vilket betyder att du vid utövande av ångerrätten, beroende på varans marknadsmässiga värde, endast får en del eller inget av det betalda beloppet tillbaka.

Återbetalning av köpsbeloppet​

Om du ångrar ditt köp får du tillbaka det betalda beloppet. Vid eventuell värdeminskning som du ansvarar för dras detta av från köpbeloppet.

Om du utnyttjar din ångerrätt återbetalar vi alla betalningar vi mottagit från dig, vilket inkluderar fraktkostnader (dock inte extra kostnader till följd av att du själv valt en annan leveransmetod än den billigaste standardleveransen vi erbjuder). Vi återbetalar utan onödigt dröjsmål och under alla omständigheter senast 14 dagar från den dag vi mottar meddelande om att du väljer att ångra köpet. Vi återbetalar med samma betalningsmetod som du använde vid den ursprungliga transaktionen, förutsatt att du inte uttryckligen efterfrågat något annat.

Vi kan hålla inne återbetalningen till dess att vi har mottagit varan i retur, såvida du inte uppvisat dokumentation på att du har returnerat den.

Om du ångrar köpet ska varan skickas till:

Filterhuset Aps
Farum Gydevej 35
DK-3520 Farum, Danmark 


Du kan också ångra köpet genom att tydligt meddela oss samt avlämna varan personligen på ovanstående adress efter avtal. Vi mottar varken paket utan leverans hela vägen fram eller paket som skickas med postförskott (C.O.D.).

Reklamationsrätt

Konsumentköplagens och Köplagens regler om ”fel i vara” kan komma till användning när du handlar hos Filterhuset.se.

När du handlar hos oss har du 3 års reklamationsrätt. Det betyder att du antingen kan få varan reparerad eller bytt, pengarna tillbaka eller prisavdrag, beroende på den aktuella situationen. Det är ett krav att reklamationen är berättigad och att felet i varan inte uppstått till följd av felaktigt bruk av produkten eller annan skadevållande hantering.

Du ska reklamera inom ”skälig tid” efter att du har upptäckt felet. Om du reklamerar inom två månader efter att felet visat sig är reklamationen alltid gjord inom skälig tid.

Varan skickas till:

Filterhuset Aps
Farum Gydevej 35
DK-3520 Farum, Danmark 

När du returnerar varan, vänligen beskriv problemet så detaljerat som möjligt. Vi tar inte emot varken paket som inte levereras hela vägen fram eller paket som skickas med postförskott (C.O.D.).

  • Kom ihåg att alltid informera om reklamationsorsak samt ditt ordernummer.
  • Vid kreditering returneras pengarna automatiskt till ditt kreditkort.
  • Reklamationsrätten räknas från den dag du mottar paketet från Filterhuset.

I samband med en giltig reklamation står Filterhuset.se för returfrakten vid användning av den medföljande returetiketten. Har du tappat bort returetiketten kan du kontakta Filterhuset, så skickar vi dig en ny. Varan ska alltid skickas försvarligt förpackad och emballerad för normal pakethantering.

Läs om Frakt & Leverans här
Läs om Köpvillkor här

keyboard_arrow_up
menu