Flexit UNI 3 filter

Om det är dags för ett byte av ditt Flexit UNI 3-filter erbjuder vi kvalitetsfilter och kompetent service. Vi på Filterhuset har specialiserat oss i att producera filter som besitter de specifikationer som Flexit föreskriver, därför är du garanterad ett oerhört effektivt filter som passar i ditt system. Både vårt UNI 3-filterset och vårt UNI 3-pollenfilter är i filterklass F7 och ISO certifierat. Vi ställer alltid kompetent service och rådgivning till rådighet - det är så vi bygger långvariga relationer till våra kunder.

Se mer information om din anläggning i bruksanvisningen. Om du ska byta filter, följ vår stegvisa guide för filterbyte. Bruksanvisningen är på engelska. Om du har en bruksanvisning eller en video om filterbyte på svenska kan du skicka den till oss - så får du en rabattkod som du kan använda i webbutiken.

Filterbyte i Flexit UNI 3

Om du är osäker på hur du byter filter i ditt Flexit UNI 3-system kan du titta på vår video där vi visar hur du byter filter eller följa vår stegvisa guide nedan.

Du hittar också en bruksanvisning för ditt Flexit UNI 3-system här.

1. Innan du börjar med ditt filterbyte måste värmen för systemet stängas av, detta kan göras via Flexit -appen eller på kontrollpanelen. Vänta sedan i 3 minuter tills värmen avtar lite så att du inte bränner dig själv.

2. Det är också en bra idé att koppla bort strömmen till systemet innan du byter filterbyte.

3. Dörrarna till systemet kan nu öppnas.

4. De använda filtren kan sedan dras ut. Ett filter är ofta placerat bakom ett tillverkat lock, som måste tas bort innan filtret kan dras ut.

5. Efter att filtren har tagits bort är det en bra idé att dammsuga filterkamrarna för ev smuts som kan uppstå. Det är viktigt att du inte försöker dammsuga eller tvätta dina filter, eftersom detta bara skadar effektiviteten hos filtren.

6. Efter rengöring kan de nya och rena filtren installeras i systemet.

7. Kom ihåg att sätta tillbaka locket med ett filter.

8. Sätt tillbaka frontluckan och dra åt skruvarna.

9. Nu har du avslutat ditt filterbyte och måste komma ihåg att slå på förvärmaren till systemet och strömmen igen.
Vi rekommenderar att du alltid kontrollerar dina filter var tredje månad, även om det inte går något larm vid ditt system.

 

Bruksanvisningen

ring til os

Flexit UNI 3 filter till ditt ventilationssystem

Till både nya och existerande hem samt kontorsbyggnader är ett Flexit UNI 3 ett populärt ventilationssystem, som både är en högeffektiv och roterande värmeväxlare. Systemet placeras i ett teknikrum, på ett tak, i en tvättstuga eller annat liknande rum. UNI 3-systemet kan monteras både stående, liggande eller kopplas till köksfläkten, vilket är en smart lösning för många.

För att få det absolut bästa ut av ditt system rekommenderar vi alltid att utnyttja Flexit UNI 3-kompatibla filter och byta ut dessa efter rekommenderade tidsintervaller. Alla våra UNI 3-filter är att hög kvalitet och har samma egenskaper som de originala Flexit filtren då de är tillverkade utifrån samma specifikationer. Det är din garanti för att de passar till ditt system och rent faktiskt fångar upp alla sporer, pollen och smuts som det ska. 

Är du tveksam över val av Flexit UNI 3-filter, om ni är i behov av ett pollenfilter eller ett standardfilter? Tveka i så fall inte att kontakta oss. Vi ger gärna våra kunder en hjälpande hand med att hitta rätt Flexit filter. Se även våra Flexit UNI 4 filter.

100% kompatibla filter till Flexit UNI 3
Alla filter är producerade på vår egen fabrik i Danmark. Filterhuset levererar filter till många olika typer av ventilationssystem, bland annat Flexit UNI 3. Vi står naturligtvis för att alla krav och specifikationer uppfylls, så att du kan få ett effektivt Flexit UNI 3-filter, men till en bråkdel av priset. Dessutom garanterar vi att filtret passar, då det har precis samma dimensioner (192 x 419 x 31 mm) som orginalfiltren.

Filterhusets Flexit UNI 3-filter passar perfekt till ditt ventilationssystem och säljs i ett set så att du enkelt kan byta båda filter på en och samma gång och på så sätt genomföra ett komplett filterbyte. Filtersetet til Flexit UNI 3 består av två pollenfilter med en mycket hög filtreringsgrad så att skadliga partiklar och pollen filtreras bort. Detta gör att du får ett hälsosamt och rent inomhusklimat, vilket gör det särskilt lämpligt för pollenallergiker, oavsett om ventilationssystem är installerat på arbetsplatsen eller i hemmet. Filtren gör att pollenpartiklarna filtreras bort så att obehaget i samband med med pollenallergi blir så litet som möjligt.

Vi rekommenderar att du byter ditt Flexit UNI 3-filter var 3:e månad om du använder standardfilter och var 6:e månad för pollenfilter, så att du får full effekt av både filter och ventilationssystem. Dessutom bör du löpande hålla koll på om filtren skall bytas ut före tid, så att du undviker att byta dem för sent. Det är lätt att se om ditt filter behöver bytas eftersom det kommer att samla på sig mycket smuts. Det är speciellt filtret vid utsugningssidan som bli smutsigt.

Flexit UNI 3-filter till ett bra pris och med snabb leverans
Filterhuset levererar filter till Flexit UNI 3 ventilationssystem, men till den bråkdel av det pris som originalen kostar. Alla våra filter produceras i Danmark i vår egna fabrik, så att du alltid garanteras en hög kvalitet samtidigt som filtren uppfyller precis samma krav och specifikationer som du hittar hos de originala versionerna. Vid köp av vårt Flexit UNI 3-filter har du alltså säkrat dig ett hälsosamt och rent inomhusklimat till hemmet eller arbetsplatsen, utan att gå på kompromiss med varken pris eller funktionalitet.

Vi står för en snabb leverans av ditt nya Flexit UNI 3-filter och erbjuder leverans inom 2-5 dagar. 

Om du är osäker på om Flexit UNI 3-filtret är det rätta filtret till ditt ventilationssystem eller om du har frågor angående produkter eller filterbyte är det bara att du hör av dig. Vi hjälper dig mer än gärna vidare i vår svenska kundtjänst. Ring oss på 084 - 031 22 66 eller skicka ett mejl till info@filterhuset.se.

Hittade du inte vad du sökte?

Är du fortfarande osäker på vilket ventilationssystem du har monterat i ditt hem eller har du svårt att välja vilken filtertyp du ska använda? Då är du välkommen att kontakta Filterhusets Kundtjänst. Vi finns redo att hjälpa dig med dina eventuella frågor.

Kontakta oss

Adress

Retur
Farum Gydevej 75
3520 Farum

DANFILTER ApS
CVR-nummer: 10062527

Öppettider

Kundtjänst telefon:
Man - tors kl. 12.30 - 15.00
Fre kl. 9.00 - 12.00

Hittade du inte vad du sökte?

Är du fortfarande osäker på vilket ventilationssystem du har monterat i ditt hem eller har du svårt att välja vilken filtertyp du ska använda? Då är du välkommen att kontakta Filterhusets Kundtjänst. Vi finns redo att hjälpa dig med dina eventuella frågor.

Kontakta oss

Adress

Retur
Farum Gydevej 75
3520 Farum

DANFILTER ApS
CVR-nummer: 10062527

Öppettider

Kundtjänst telefon:
Man - tors kl. 12.30 - 15.00
Fre kl. 9.00 - 12.00

keyboard_arrow_up
menu