Flexit UNI 2 filter

Med ett Flexit UNI 2-filter från Filterhuset är du säkrad ett kvalitetsfilter till ditt ventilationssystem som uppfyller alla Flexit specifikationer och garanterat passar till ditt system. Våra Flexit-filter av typen UNI 2 är producerade i Danmark och levereras på enbart 3-5 arbetsdagar. Vi rekommenderar att du väljer Flexit Uni 2-filterset som är en perfekt lösning med 2 finfilter - ett till insugningen och ett till utsugningen. Filterklassen är F7 - ISO 16890 EPM 1 >50% och det rekommenderas att byta ut standardfilter var 3:e månad, samt pollenfilter var 6:E månad.

Se användarmanualen för Flexit UNI 2 nedan. Om du är osäker kring filterbytet på din anläggning, se vår stegvisa guide för filterbyte. 

Filterbyte i Flexit UNI 2

Om du är osäker på hur du byter filter i ditt Flexit UNI 2-system kan du titta på vår video där vi visar hur du byter filter eller följa vår stegvisa guide nedan.

Du hittar också en bruksanvisning för ditt Flexit UNI 2-system här.

1. Innan du börjar med ditt filterbyte måste värmen för systemet stängas av, detta kan göras via Flexit -appen eller på kontrollpanelen. Vänta sedan i 3 minuter tills värmen avtar lite så att du inte bränner dig själv.

2. Det är också en bra idé att koppla bort strömmen till systemet innan du byter filterbyte.

3. Dörrarna till systemet kan nu öppnas.

4. De använda filtren kan sedan dras ut. Ett filter är ofta placerat bakom ett tillverkat lock, som måste tas bort innan filtret kan dras ut.

5. Efter att filtren har tagits bort är det en bra idé att dammsuga filterkamrarna för ev smuts som kan uppstå. Det är viktigt att du inte försöker dammsuga eller tvätta dina filter, eftersom detta bara skadar effektiviteten hos filtren.

6. Efter rengöring kan de nya och rena filtren installeras i systemet.

7. Kom ihåg att sätta tillbaka locket med ett filter.

8. Sätt tillbaka frontluckan och dra åt skruvarna.

9. Nu har du avslutat ditt filterbyte och måste komma ihåg att slå på förvärmaren till systemet och strömmen igen.
Vi rekommenderar att du alltid kontrollerar dina filter var tredje månad, även om det inte går något larm vid ditt system.

 

Bruksanvisningen

ring til os

Flexit UNI 2 filter till ditt ventilationssystem

Flexit UNI 2 är ett luftbehandlingssystem med en högeffektiv, roterande värmeväxlare som passar både nya och existerande hem, så väl som små kontorsbyggnader. Produkten placeras i ett teknikrum, på ett tak, i en tvättstuga eller liknande rum. UNI-systemet kan monteras stående, liggande eller på sidan, samt kan kopplas till köksfläkten. För att få maximal effekt är det viktigt att ha fokus på filtrets kvalitet och att byta ut det regelbundet. Om filtret inte byts ut enligt rekommendationer kommer systemet att stoppas till och effekten försämras. I värsta fall kan det vid svår försummelse uppstå mögel, vilket man verkligen vill undvika.

När du väljer Filterhuset som din fasta filterleverantör är du säkrad att dina Flexit UNI 2-filter passar och är av hög kvalitet. Alla filter följer Flexits krav, specifikationer och har precis samma egenskaper. Är du tveksam över hur och när du bör införskaffa eller byta ut filtret till ditt Flexit UNI 2-system, är du alltid välkommen att kontakta oss. Vi står redo med flera års erfarenhet och expertis. Se även våra Flexit UNI 3 filter.

100% kompatibla filter till Flexit UNI 2
Hos Filterhuset producerar vi själva våra filter till många olika system, inklusive Flexit UNI 2. Alla filter är 100% kompatibla och dessutom garanterar vi att filtret passar, så du kan tryggt beställa ditt nya filter hos oss. Varje filter uppfyller dessutom många krav och specifikation som du redan känner till från Flexit UNI 2-filter.

Filterhusets Flexit UNI 2-filter passar direkt in i ventilationssystem och består av ett set så att du kan genomföra ett komplett filterbyte på en gång. Pollenfiltersetet består av två finfilter som filtrerar bort irriterande pollen från luften, vilket skapar en rent och fräscht inomhusklimat. De två finfiltren har samma dimensioner (113 x 222 x 130 mm) som originalen och passar till insugningssidan respektive utsugningssidan. 

Ett pollenfilter till Flexit UNI 2 har en hög filtreringsgrad så att det kan ta bort skadliga partiklar som påverkar inomhusklimatet negativt. När filtret är installerat och används i ventilationssystemet kommer det att bidra till att skapa ett rent och hälsosamt inomhusklimat. Vi rekommenderar därför att Flexit UNI 2-filtren används både i hemmet och på kontoret om det finns pollenallergiker. Filtren kommer att filtrera bort de skadliga pollenpartiklarna som orsakar obehag hos allergiker och minskar symptomen så mycket som möjligt. 

För att få den största möjliga effekten av ditt Flexit UNI 2-filter rekommenderar vi att du byter ut standardfiltren var 3:e månad och pollenfiltren var 6:e månad. Även om det rekommenderas att du byter ut pollenfiltret var 6:e månad bör du kontrollera dem var 3:e månad. Detta gör att du märker om filtren är igensatta eller behöver bytas tidigare, t.ex. vid en för hög pollennivå över längre tid.

Köp Flexit UNI 2-filter till en bråkdel av priset
Alla våra filter till Flexit UNI 2-ventilationssystem tillverkas och produceras i danmark på vår egen fabrik. När du beställer filter från Filterhuset är du därför alltid garanterad en hög kvalitet utan att du betalar för mycket. Eftersom vi har vår egna produktion kan vi leverera den bästa kvaliteten men till en bråkdel av priset, så att du kan få ett hälsosamt och rent inomhusklimat utan att behöva gå på kompromiss.

Har du frågor eller är du osäker på om ett Flexit UNI 2-filter är rätt för dig? Tveka inte att kontakta vår svenska kundservice. Vi är redo att hjälpa dig över telefon på 084 - 031 22 66 eller på mejl till info@filterhuset.se.

Hittade du inte vad du sökte?

Är du fortfarande osäker på vilket ventilationssystem du har monterat i ditt hem eller har du svårt att välja vilken filtertyp du ska använda? Då är du välkommen att kontakta Filterhusets Kundtjänst. Vi finns redo att hjälpa dig med dina eventuella frågor.

Kontakta oss

Adress

Retur
Farum Gydevej 75
3520 Farum

DANFILTER ApS
CVR-nummer: 10062527

Öppettider

Kundtjänst telefon:
Man - tors kl. 12.30 - 15.00
Fre kl. 9.00 - 12.00

Hittade du inte vad du sökte?

Är du fortfarande osäker på vilket ventilationssystem du har monterat i ditt hem eller har du svårt att välja vilken filtertyp du ska använda? Då är du välkommen att kontakta Filterhusets Kundtjänst. Vi finns redo att hjälpa dig med dina eventuella frågor.

Kontakta oss

Adress

Retur
Farum Gydevej 75
3520 Farum

DANFILTER ApS
CVR-nummer: 10062527

Öppettider

Kundtjänst telefon:
Man - tors kl. 12.30 - 15.00
Fre kl. 9.00 - 12.00

keyboard_arrow_up
menu