Flexit filter

Hitta dina kvalitetsfilterlösningar till Flexit FTX ventilationssystem här. Vi lägger stort fokus på att ge våra kunder goda Flexit filter samt de bästa förutsättningarna för ett hälsosamt och rent inomhusklimat. 

Vi utvecklar och tillverkar våra filter efter Flexit specifikationer, samtidigt som de uppfyller EU-standarden för filtrering - EN779. Detta är din garanti för att du får ett Flexit filter av hög kvalitet som passar in perfekt i ditt system.

Flexit filter

Hitta dina kvalitetsfilterlösningar till Flexit FTX ventilationssystem här. Vi lägger stort fokus på att ge våra kunder goda Flexit filter samt de bästa förutsättningarna för ett hälsosamt och rent inomhusklimat. Vi utvecklar och tillverkar våra filter efter Flexit specifikationer, samtidigt som de uppfyller EU-standarden för filtrering. Detta är din garanti för att du får ett filter av hög kvalitet som passar in perfekt i ditt system.

Flexit logo

Hitta ditt filter här

Vägen till det rätta filtret

Följ denna snabba guide för att hitta det filter du saknar.

1. SYSTEM
För att hitta rätt filter till ditt system ska du börja med att ta reda på vilken systemtillverkare du har. Detta går alltid att se på ditt system, i form av en logga eller liknande.

buildings-1

2. SYSTEMMODELL
Därefter ska du ta reda på vilken modell ditt system är. Denna information framgår på systemet, i form av till exempel ett informationsklistermärke.

paragraph-two-column

3. FILTERTYP
Till sist ska du bestämma dig för vilken typ av filter du vill ha i ditt system. Läs mer om vilket filter som passar bäst för dig samt skillnaden mellan de olika filtren här.

single-neutral-actions-question

Vägen till det rätta filtret

Följ denna snabba guide för att hitta det filter du saknar.

1. SYSTEM

buildings-1

2. SYSTEMMODELL 

paragraph-two-column

3. FILTERTYP

single-neutral-actions-question

Vilket Flexit-filter ska jag välja?

Vi på Filterhuset erbjuder olika Flexit filterlösningar beroende på dina behov och önskemål gällande inomhusklimatet i din bostad. Det är möjligt att få olika filtertyper till de flesta av Flexit ventilationssystem. 

Du kan alltid montera ett Standardfilter i ditt system. Detta är ett grovfilter i filterklass G4 eller M5 som kan ta bort synligt damm och smuts från ditt system och inomhusklimat. 

Om du önskar att ditt Flexit filter även ska förbättra ditt inomhusklimat så rekommenderar vi att du använder ett finfilter i ditt system, t.ex. vårt Flexit Pollenfilter. Detta filter tar bort pyttesmå skadliga partiklar från luften som kommer utifrån, innan den kommer in i din bostad. 

Vi rekommenderar att du undersöker vilka Flexit filtertyper som finns till ditt system, så att du kan välja det filter som passar bäst för dina och din familjs behov. Du är alltid välkommen att kontakta oss så att vi kan guida dig fram till den filterlösning som passar till ditt Flexit ventilationssystem och din familjs behov.

Flexit filterbyte

Hur ofta du ska byta ditt Flexit-filter beror på vilket typ av ventilationssystem du har samt hur gammalt det är. Som utgångspunkt rekommenderar vi att du byter filter 2–4 gånger per år. Även luftmängden och luftföroreningsnivån i ditt närområde, samt var systemet är monterat, påverkar hur ofta Flexit filtret bör bytas. 

Filterklassen på ditt ventilationsfilter bestämmer också hur ofta du ska byta ditt filter. Om du har monterat ett finfilter, t.ex. ett Pollenfilter, bör du byta det ca. var 6:e månad. 

Om du däremot har vårt Standardfilter monterat bör du byta det var 3:e månad. Detta är vår och producentens rekommendation om du önskar att uppnå ett så bra och rent inomhusklimat som möjligt, samtidigt som du tar hand om ditt ventilationssystem.

Få rådgivning till det rätta Flexit filtret

Det finns oerhört många olika ventilationssystem och tillhörande filtertyper, vilket kan vara svårt att orientera sig kring när du ska hitta rätt Flexit filter som passar till just din Flexit anläggning. Filterhuset är experter inom inomhusklimat och har många års erfarenhet i att skapa ett rent och hälsosamt inomhusklimat i privatbostäder. Vi hjälper dig gärna om du önskar rådgivning med att välja rätt filter till din och din familjs behov. 

Om ni har allergiker i familjen kan exempelvis ett pollenfilter vara en effektiv lösning, men bor ni centralt i en storstad med luftföroreningar kan den rätta filterlösningen vara en helt annan.

Vi är alltid tillgängliga på telefon eller mail under vardagar från kl. 09. Ring till oss på tlf. 03-130 88 082 eller skicka ett mail på info@filterhuset.se där vi svarar inom 24 timmar.

På Filterhuset är vi experter

Vi tillverkar filter som liknar, eller är bättre än, originalfiltren i ditt ventilationssystem. Detta gör vi eftersom vi är passionerade när det kommer till vårt arbete, och eftersom vi önskar att skapa ett bra och hälsosamt inomhusklimat hos alla våra kunder. 

På Filterhuset har vi medarbetare som under många år har varit med vid utvecklingen och tillverkningen av våra Flexit-filter, vilket är din garanti för att filtren passar in perfekt i ditt system. Om du letar efter kvalitetsfilter till Flexit har du med andra ord kommit helt rätt. Våra filter är dessutom tillverkade i miljövänliga material. 

På Filterhuset anser vi att ett filter ska vara mer än bara bra för ditt inomhusklimat, det ska även vara bra för miljön. Du kan läsa mer om vår gröna profil här. 

Efter många års erfarenhet har vi blivit experter på filter till ventilationssystem. Därför finns vi alltid tillgängliga med kunnig och professionell rådgivning, ifall du skulle behöva det nästa gång du ska köpa nya filter.

Varför är det viktigt att byta Flexit filter?

För att uppnå det absolut bästa inomhusklimatet bör du byta ut det gamla Flexit filtret med jämna mellanrum. Det finns många goda skäl att byta filter regelbundet, delvis för att ventilationssystemets livslängd förbättras, du får renare luft i hemmet, mindre rengöring, du undviker svampsporer och därmed ett bättre inomhusklimat. Gör du detta sparar du även på elräkningen eftersom systemet behöver mer kraft till att upprätthålla ett konstant tryck om filtret är igensatt och slitet. Dessutom ger ditt system faktiskt mindre ljud.

Ett igensatt filter kan innehålla mycket smuts, bakterier och skadliga partiklar som samlats in under lång tid. Flexit filtret har därför en begränsad livslängd som du bör respektera om du vill säkerställa ett hälsosamt inomhusklimat till familjen. Du kan jämföra ditt ventilationssystem med en dammsugare. När påsen och filtret är fullt försämras effekten avsevärt.

När du köper ett filter till ditt Flexit-system från Filterhuset garanterar vi ett kvalitetsfilter som följer Flexits specifikationer. Detta innebär att filtret passar din ventilationsenhet och har nödvändiga starka egenskaper.

Hur ofta ska Flexit filtret bytas ut?

Hur ofta du bör byta ut filtret i ditt Flexit-system beror på flera olika faktorer. Det beror till stor del på föroreningsnivån i luften i området samt vilket typ av ventilationssystem du har.

Som tumregel sägs det att filtret ska bytas ut en gång om året. Om det förekommer mycket damm och föroreningar bör du byta ut det oftare. Rätt tid är ofta när pollensäsongen börjar.

Kom ihåg att använda en dammmask om du själv byter ut ditt flexit filter. Filtret kan fyllas med pollen, damm, svampsporer och andra partiklar som inte bör inandas. Du bör dock inte vara rädd för att byta filter själv, det är inga problem i det.

Hittade du inte vad du sökte?

Är du fortfarande osäker på vilket ventilationssystem du har monterat i ditt hem eller har du svårt att välja vilken filtertyp du ska använda? Då är du välkommen att kontakta Filterhusets Kundtjänst. Vi finns redo att hjälpa dig med dina eventuella frågor.

Kontakta oss

Adress

Retur
Farum Gydevej 75
3520 Farum

DANFILTER ApS
CVR-nummer: 10062527

Öppettider

Kundtjänst telefon:
Man - tors kl. 12.30 - 15.00
Fre kl. 9.00 - 12.00

Hittade du inte vad du sökte?

Är du fortfarande osäker på vilket ventilationssystem du har monterat i ditt hem eller har du svårt att välja vilken filtertyp du ska använda? Då är du välkommen att kontakta Filterhusets Kundtjänst. Vi finns redo att hjälpa dig med dina eventuella frågor.

Kontakta oss

Adress

Retur
Farum Gydevej 75
3520 Farum

DANFILTER ApS
CVR-nummer: 10062527

Öppettider

Kundtjänst telefon:
Man - tors kl. 12.30 - 15.00
Fre kl. 9.00 - 12.00

keyboard_arrow_up
menu