Exhausto filter

På Filterhuset hittar du ett komplett sortiment av kvalitetsfilter till Exhausto FTX ventilationssystem. Alla våra filter är utvecklade och tillverkade i vår egen produktion i Farum, Danmark. Det är viktigt för oss att kunna leverera produkter av hög kvalitet, och därför är alla våra filter testade och tillverkade efter Exhaustos specifikationer. 

Beställ dina kvalitetsfilter här hos oss, så kan du byta ut dina filter på egen hand. Vi är alltid redo att leverera när ditt filterbehov uppstår.

Exhausto filter

På Filterhuset hittar du ett komplett sortiment av kvalitetsfilter till Exhausto FTX ventilationssystem. Alla våra filter är utvecklade och tillverkade i vår egen produktion i Danmark. Det är viktigt för oss att kunna leverera produkter av hög kvalitet, och därför är alla våra filter tillverkade efter Exhaustos specifikationer. Beställ dina filter här hos oss, så kan du byta ut  på egen hand. 

Exhausto logo

Hitta ditt filter här

Vägen till det rätta filtret

Följ denna snabba guide för att hitta det filter du saknar.

1. SYSTEM
För att hitta rätt filter till ditt system ska du börja med att ta reda på vilken systemtillverkare du har. Detta går alltid att se på ditt system, i form av en logga eller liknande.

buildings-1

2. SYSTEMMODELL
Därefter ska du ta reda på vilken modell ditt system är. Denna information framgår på systemet, i form av till exempel ett informationsklistermärke.

paragraph-two-column

3. FILTERTYP
Till sist ska du bestämma dig för vilken typ av filter du vill ha i ditt system. Läs mer om vilket filter som passar bäst för dig samt skillnaden mellan de olika filtren här.

single-neutral-actions-question

Vägen till det rätta filtret

Följ denna snabba guide för att hitta det filter du saknar.

1. SYSTEM

buildings-1

2. SYSTEMMODELL 

paragraph-two-column

3. FILTERTYP

single-neutral-actions-question

Exhausto filterbyte

För att ditt Exhausto-system ska fungera optimalt bör du byta filter med jämna mellanrum. Exhausto och Filterhuset rekommenderar att du inspekterar ditt filter var 3:e månad, men det är inte säkert att du behöver byta det varje gång. Detta beror till stor del på systemets placering och föroreningarna i området omkring din bostad. Du bör därför se efter dina filter för att säkerställa att ventilationssystemet och filtret fungerar optimalt, och fortfarande filtrerar luften ordentligt. 

Hur ofta du ska byta dina filter beror på vilket filter du har monterat i ditt ventilationssystem. Det är viktigt att byta filter både i insugningen och i utsuget för att uppnå bäst möjlig filtrering i ditt system. Om du har ett Standardfilter monterat i ditt ventilationssystem rekommenderar vi att du byter det ca. var 3:e månad. Om du däremot har ett finfilter monterat, t.ex. ett Pollenfilter, ska detta bytas ca. var 6:e månad. 

Vi rekommenderar att du monterar ett finfilter på insugningssidan i ditt system, eftersom det är här som luften utifrån blir filtrerad innan den kommer in i din bostad. I utsuget kan du välja att använda ett Standardfilter, vars uppgift är att hålla systemet rent från damm och smuts, och därmed säkerställa att systemet håller längre.

Vilket Exhausto filter ska jag välja?

Hos Filterhuset hittar du flera olika filter till Exhausto-system och vi har olika filterklasser till de olika modellerna. Vilket filter du bör montera i ditt system beror på dina krav till inomhusklimatet i din bostad och hur miljön är omkring din bostad. Vi rekommenderar alltid som utgångspunkt att du monterar ett finfilter i ditt system då dessa filtrerar bort skadliga partiklar och därmed ger ett hälsosammare och renare inomhusklimat för dig och din familj. 

Till de flesta Exhausto-system är det möjligt att köpa ett Pollenfilter. Ett sådant filter är ett finfilter i filterklassen F7 inom finfiltrering. Detta filter kan filtrera bort pyttesmå, skadliga partiklar och därmed försäkra dig om att ditt inomhusklimat i din bostad är hälsosamt och rent. Du har även möjligheten att välja ett Standardfilter till ditt system. Det är oftast det filtret som är monterat i systemet när det levereras. Syftet med ett Standardfilter är att ta bort synligt damm och smuts från systemet. Vi rekommenderar därför att du använder ett sådant filter i utsuget.  

Vi rekommenderar också att du monterar ett finfilter som t.ex. Pollenfiltret i insugningen så att luften utifrån filtreras innan den kommer in i ditt hem. I utsuget kan du nöja dig med att montera ett Standardfilter. Du behöver alltid två filter för att genomföra ett komplett filterbyte i ditt ventilationssystem.

Vi på Filterhuset är Exhausto experter

Vi tillverkar filter som är likadana som, eller är bättre än, ditt ventilationssystems originalfilter. Detta gör vi eftersom vi är passionerade när det kommer till vårt arbete, och eftersom vi önskar att kunna skapa ett bra och hälsosamt inomhusklimat hos alla våra kunder.

På Filterhuset utvecklar och tillverkar vi våra filter efter Exhaustos specifikationer. Vi har testat och utvecklat filtren så att de är av bästa kvalitet och är tillpassade just ditt ventilationssystem. 

Våra filter är även tillverkade av miljövänliga material. Här på Filterhuset anser vi att ett filter ska vara mer än bara bra för ditt inomhusklimat, det ska även vara bra för miljön. Du kan läsa mer om vår gröna profil här.

Efter många års arbete med Exhausto-filter har vi blivit experter på Exhausto, och därför finns vi alltid tillgängliga med kunnig och professionell rådgivning omkring din filterlösning från Exhausto.

Nedan hittar du en översikt över alla Exhausto-modeller som vi har filterlösningar till. Om du skulle befinna dig i en situation där just din modell inte finns tillgänglig här på sidan är du alltid välkommen att kontakta oss. Vi kan alltid tillverka filter i specialstorlekar eftersom vi har vår egen produktion i Farum.

Hittade du inte vad du sökte?

Är du fortfarande osäker på vilket ventilationssystem du har monterat i ditt hem eller har du svårt att välja vilken filtertyp du ska använda? Då är du välkommen att kontakta Filterhusets Kundtjänst. Vi finns redo att hjälpa dig med dina eventuella frågor.

Kontakta oss

Adress

Retur
Farum Gydevej 75
3520 Farum

DANFILTER ApS
CVR-nummer: 10062527

Öppettider

Kundtjänst telefon:
Man - tors kl. 12.30 - 15.00
Fre kl. 9.00 - 12.00

Hittade du inte vad du sökte?

Är du fortfarande osäker på vilket ventilationssystem du har monterat i ditt hem eller har du svårt att välja vilken filtertyp du ska använda? Då är du välkommen att kontakta Filterhusets Kundtjänst. Vi finns redo att hjälpa dig med dina eventuella frågor.

Kontakta oss

Adress

Retur
Farum Gydevej 75
3520 Farum

DANFILTER ApS
CVR-nummer: 10062527

Öppettider

Kundtjänst telefon:
Man - tors kl. 12.30 - 15.00
Fre kl. 9.00 - 12.00

keyboard_arrow_up
menu