ENERVENT ® filter

Hos Filterhuset hittar du ett brett sortiment av filter till ENERVENT ® FTX ventilationssystem. Dessa system är tillverkade av finska ENERVENT ®, som nu också är en del av Zehnder Group. 

Våra filter lever upp till Enervents specifikationer och EU-standarden EN779/nu ISO 16890. Detta är din garanti för att du får ett godkänt filter som passar in perfekt i ditt FTX ventilationssystem.

ENERVENT ® filter

Hos Filterhuset hittar du ett brett sortiment av filter till ENERVENT ® FTX ventilationssystem. Dessa system är tillverkade av finska ENERVENT ®, som nu också är en del av Zehnder Group. Våra filter lever upp till Enervents specifikationer och EU-standarden. Detta är din garanti för att du får ett godkänt filter som passar in perfekt i ditt FTX system.

Hitta ditt filter här

Vägen till det rätta filtret

Följ denna snabba guide för att hitta det filter du saknar.

1. SYSTEM
För att hitta rätt filter till ditt system ska du börja med att ta reda på vilken systemtillverkare du har. Detta går alltid att se på ditt system, i form av en logga eller liknande.

buildings-1

2. SYSTEMMODELL
Därefter ska du ta reda på vilken modell ditt system är. Denna information framgår på systemet, i form av till exempel ett informationsklistermärke.

paragraph-two-column

3. FILTERTYP
Till sist ska du bestämma dig för vilken typ av filter du vill ha i ditt system. Läs mer om vilket filter som passar bäst för dig samt skillnaden mellan de olika filtren här.

single-neutral-actions-question

Vägen till det rätta filtret

Följ denna snabba guide för att hitta det filter du saknar.

1. SYSTEM

buildings-1

2. SYSTEMMODELL 

paragraph-two-column

3. FILTERTYP

single-neutral-actions-question

Vilke Enervent filter ska jag välja?

Hos filterhuset hittar du flera olika filter till Enervent ventilationssystem. Vi har olika filterklasser till de olika modellerna. Vilket filter du bör montera i ditt system beror på vilka krav du har till ditt inomhusklimat i din bostad samt hur miljön är omkring bostaden.

Vi rekommenderar som utgångspunkt alltid att du monterar ett finare filter i ditt system då dessa filter filtrerar bort skadliga partiklar och därmed ger dig ett hälsosammare och renare inomhusklimat för dig och din familj. 

När du monterar ett Standardfilter i ditt ventilationssystem får du ett grovfilter i filterklass G4 eller M5. Dessa filter tar bort synligt damm och smuts från ditt inomhusklimat. Önskar du att göra en större insats för ditt inomhusklimat kan vi varmt rekommendera vårt Pollenfilter, som är ett finfilter i filterklass F7. Dessa filter har en finare filtreringsgrad och tar därmed bort många av de små, skadliga partiklarna från yttre föroreningskällor. Du ska alltid använda två filter för att genomföra ett komplett filterbyte i ditt ventilationssystem.

Enervent filterbyte

Hur ofta du bör byta dina filter beror på vilket filter du har monterat i ditt system samt omgivningarna omkring din bostad. Som utgångspunkt bör du byta dina filter 2–4 gånger per år, men det kommer an på typen av filter. Luftmängden och luftföroreningsnivån i ditt närområde, samt var systemet är monterat, påverkar hur ofta filtret bör bytas. 

Om ditt monterade filter är ett Standardfilter bör du byta det var 3:e månad. Om du däremot har ett Pollenfilter eller ett annat finfilter monterat i ditt ventilationssystem är det endast nödvändigt att byta filter var 6:e månad. 

 

Du ska, som tidigare nämnt, använda två filter för att genomföra ett komplett filterbyte. Det ena filtret monteras i insugningen, och här rekommenderar vi ett finfilter eftersom det är här luften utifrån blir filtrerad innan den kommer in i din bostad. I utsuget räcker det att du monterar ett Standardfilter, vars uppgift är att hålla ditt system rent från damm och smuts, och därmed säkerställa filtreringsförmågan och minska systemets energiförbrukning. 

Vi rekommenderar att du inspekterar dina filter med jämna mellanrum för att säkerställa deras fortsatta kvalitet och filtrering. Om ditt filter är mättat och fullt med damm uppnår du inte längre den optimala filtreringen med filtret, och du får därmed ett sämre inomhusklimat i ditt hem.

Filterhuset är Enervent-experter

Vi tillverkar filter som är likadana som, eller är bättre än, originalfiltren i ditt ventilationssystem. Detta gör vi eftersom vi är passionerade när det kommer till vårt arbete, och eftersom vi önskar att kunna skapa ett bra och hälsosamt inomhusklimat hos alla våra kunder. 

På Filterhuset har vi utvecklat och tillverkat alla filter till Enervent enligt deras specifikationer, för att säkerställa att filtren är tillpassade ditt ventilationssystem. Om du letar efter kvalitetsfilter till Enervent så har du kommit helt rätt. Våra filter är både av hög kvalitet och tillverkade av miljövänliga material. Här på Filterhuset anser vi att ett filter ska vara mer än bara bra för ditt inomhusklimat, det ska även vara bra för miljön. Du kan läsa mer om vår gröna profil här.

Med många års erfarenhet har vi blivit experter på Enervent-filter, och därför kan vi finnas tillgängliga med kunnig och professionell rådgivning gällande dina Enervent filterlösningar. Här hittar du filter till alla Enervent-modeller. Om du skulle befinna dig i en situation där just din modell inte finns tillgänglig här på sidan, så kan vi alltid tillverka filter i specialstorlekar eftersom vi har vår egen produktion i Danmark.

Du kan enkelt byta dina filter själv, men om du behöver hjälp eller vägledning kan du alltid kontakta vår Kundservice.

 

Välj din modell

Här kan du få en översikt över de Enervent-systemtyper som du kan hitta filter till.


Hittade du inte vad du sökte?

Är du fortfarande osäker på vilket ventilationssystem du har monterat i ditt hem eller har du svårt att välja vilken filtertyp du ska använda? Då är du välkommen att kontakta Filterhusets Kundtjänst. Vi finns redo att hjälpa dig med dina eventuella frågor.

Kontakta oss

Adress

Retur
Farum Gydevej 75
3520 Farum

DANFILTER ApS
CVR-nummer: 10062527

Öppettider

Kundtjänst telefon:
Man - tors kl. 12.30 - 15.00
Fre kl. 9.00 - 12.00

Hittade du inte vad du sökte?

Är du fortfarande osäker på vilket ventilationssystem du har monterat i ditt hem eller har du svårt att välja vilken filtertyp du ska använda? Då är du välkommen att kontakta Filterhusets Kundtjänst. Vi finns redo att hjälpa dig med dina eventuella frågor.

Kontakta oss

Adress

Retur
Farum Gydevej 75
3520 Farum

DANFILTER ApS
CVR-nummer: 10062527

Öppettider

Kundtjänst telefon:
Man - tors kl. 12.30 - 15.00
Fre kl. 9.00 - 12.00

keyboard_arrow_up
menu