Ecovent filter

Hos Filterhuset hittar du ett stort utbud av danska kvalitetsfilter till ventilationssystem från Ecovent. Ecovent är en dansk utvecklare och tillverkare av ventilationssystem med återvinning av värme.

Alla Ecoventfilter är tillverkade i vår egen produktionsanläggning i Farum, Danmark och uppfyller alla föreskrifter och regler från Ecovent. Du kan därför vara säker på att de passar perfekt i just ditt ventilationssystem utan behov av vidare anpassning.

Ecovent filter

Hos Filterhuset hittar du ett stort utbud av danska kvalitetsfilter till ventilationssystem från Ecovent. Ecovent är en dansk utvecklare och tillverkare av ventilationssystem med återvinning av värme. Alla Ecoventfilter är tillverkade i vår egen produktionsanläggning i Danmark och uppfyller alla föreskrifter och regler från Ecovent. Du kan därför vara säker på att de passar perfekt i just ditt system.

Ecovent logo

Hitta ditt filter här

Vägen till det rätta filtret

Följ denna snabba guide för att hitta det filter du saknar.

1. SYSTEM
För att hitta rätt filter till ditt system ska du börja med att ta reda på vilken systemtillverkare du har. Detta går alltid att se på ditt system, i form av en logga eller liknande.

buildings-1

2. SYSTEMMODELL
Därefter ska du ta reda på vilken modell ditt system är. Denna information framgår på systemet, i form av till exempel ett informationsklistermärke.

paragraph-two-column

3. FILTERTYP
Till sist ska du bestämma dig för vilken typ av filter du vill ha i ditt system. Läs mer om vilket filter som passar bäst för dig samt skillnaden mellan de olika filtren här.

single-neutral-actions-question

Vägen till det rätta filtret

Följ denna snabba guide för att hitta det filter du saknar.

1. SYSTEM

buildings-1

2. SYSTEMMODELL 

paragraph-two-column

3. FILTERTYP

single-neutral-actions-question

Vilket Ecovent filter ska jag välja?

Vilket filter du ska montera i ditt ventilationssystem från Ecovent beror på vilka önskemål och krav du har. Det finns många olika filtertyper tillgängliga för Ecovent som filtrerar olika partikelstorlekar. Som utgångspunkt rekommenderar vi att du alltid monterar ett finare filter i systemet som tex. ett Pollenfilter. Det hjälper till att hålla inomhusklimatet rent, friskt och fritt från skadliga partiklar. 

Ett ventilationssystem från Ecovent har som standard ett Standardfilter installerat. Det betyder inte att du måste använda samma filtertyp när du byter ut det. Ett Standardfilter uppfyller nämligen endast de tekniska kraven för systemet och kommer därför endast att hålla ventilationssystemet fritt från synligt damm och smuts vilket endast gör att det inte går sönder. Ett Standardfilter gör med andra ord inget för att skapa ett renare eller bättre inomhusklimat.

Vi rekommenderar att du installerar det finare filtret på insugningssidan av ditt system. Det är där luften utifrån kommer in i bostaden. På utsugningssidan räcker det med att montera Standardfilter för att hålla systemet intakt.

Ecovent filterbyte

Om du vill ha ett hälsosamt inomhusklimat rekommenderar Ecovent och Filterhuset att du har ett väl fungerande ventilationssystem installerat samt ett filter i rätt filterklass. Som utgångspunkt rekommenderar vi alltid att du monterar ett finare filter i systemet, som exempelvis ett Pollenfilter. Vi rekommenderar detta då ett finare filter filtrerar bort skadliga partiklar och säkerställer att inomhusklimatet är hälsosamt och rent. 

Ett Standardfilter, som de flesta ventilationssystem har monterat i sig som standard, uppfyller enbart de tekniska kraven som ett ventilationssystem från Ecovent har. Det tar därför bara bort synligt damm och smuts och förbättrar därmed inte ditt inomhusklimat. 

Våra bostäder har med tiden blivit bättre isolerade vilket skapar problem för både de boende och själva bostaden. Det räcker inte längre med en naturlig ventilation eftersom du får in skadliga partiklarna i hemmet. Har du däremot ett ventilationssystem med värmeåtervinning från Ecovent installerat, sker en konstant utströmning av använd luft och inströmning av ny frisk luft. Det finare filtret ska sättas på insugningssidan och det grövre filtret ska monteras på utsugningssidan.

Du bör regelbundet kontrollera filtren för att vara säker på att luften fortfarande filtreras optimalt. Som utgångspunkt bör ett finare filter bytas ut var sjätte månad och ett grövre filter var tredje månad.

Lång erfarenhet av Ecovent

Ecovent är ett danskt företag som liksom Filterhuset har lång erfarenhet inom ventilation och ventilationssystem. På Filterhuset har vi filter för de mest populära systemen från Ecovent,vilka är de som våra kunder mest efterfrågar. Våra filter liknar eller är bättre än de ursprungliga filtren som följer med som standard när du köper ett system från Ecovent. Vi tillverkar filter eftersom vi vill att alla våra kunder ska ha ett hälsosamt och rent inomhusklimat fri från skadliga partiklar.

Efter många års erfarenhet av utveckling och produktion, har våra Ecoventfilter utvecklats till att vi har de bästa filtren och det bästa filtermedia som passar perfekt i ditt ventilationssystem från Ecovent. Du behöver därför inte anpassa eller justera filtret när du monterar det i ditt system. 

Våra Ecoventfilter är inte bara av hög kvalitet. De är också tillverkade på ett hållbart sätt eftersom ett av våra varumärken är att ha en grön profil. Hos Filterhuset anser vi att ett filter ska vara mer än bara bra för inomhusklimatet. Det ska också vara bra för miljön. Du kan läsa mer om vår gröna profil här.

Hos Filterhuset har vi en kunnig och hjälpsam kundservice som alltid finns tillgängliga att besvara frågor om ventilationssystem, filter eller installation.

Välj din modell

Här kan du få en översikt över de Ecovent systemtyper som du kan hitta filter till.


Hittade du inte vad du sökte?

Är du fortfarande osäker på vilket ventilationssystem du har monterat i ditt hem eller har du svårt att välja vilken filtertyp du ska använda? Då är du välkommen att kontakta Filterhusets Kundtjänst. Vi finns redo att hjälpa dig med dina eventuella frågor.

Kontakta oss

Adress

Retur
Farum Gydevej 75
3520 Farum

DANFILTER ApS
CVR-nummer: 10062527

Öppettider

Kundtjänst telefon:
Man - tors kl. 12.30 - 15.00
Fre kl. 9.00 - 12.00

Hittade du inte vad du sökte?

Är du fortfarande osäker på vilket ventilationssystem du har monterat i ditt hem eller har du svårt att välja vilken filtertyp du ska använda? Då är du välkommen att kontakta Filterhusets Kundtjänst. Vi finns redo att hjälpa dig med dina eventuella frågor.

Kontakta oss

Adress

Retur
Farum Gydevej 75
3520 Farum

DANFILTER ApS
CVR-nummer: 10062527

Öppettider

Kundtjänst telefon:
Man - tors kl. 12.30 - 15.00
Fre kl. 9.00 - 12.00

keyboard_arrow_up
menu