Danfoss filter

Hos Filterhuset hittar du ett brett sortiment av dansktillverkade kvalitetsfilter till ditt Danfoss ventilationssystem. Alla våra filter är tillverkade enligt Danfoss regler och passar därför perfekt i ditt ventilationssystem. 

Våra filter är dessutom enkla att byta och du kan antingen beställa hem dem löpande efter behov eller beställa flera filterset samtidigt, så att du kan byta dina filter direkt när behovet uppstår.

Danfoss filter

Hos Filterhuset hittar du ett brett sortiment av dansktillverkade kvalitetsfilter till ditt Danfoss ventilationssystem. Alla våra filter är tillverkade enligt Danfoss regler och passar därför perfekt i ditt system. Våra filter är dessutom enkla att byta och du kan antingen beställa hem dem löpande efter behov eller beställa flera filterset samtidigt.

Danfoss logo

Hitta ditt filter här

Vägen till det rätta filtret

Följ denna snabba guide för att hitta det filter du saknar.

1. SYSTEM
För att hitta rätt filter till ditt system ska du börja med att ta reda på vilken systemtillverkare du har. Detta går alltid att se på ditt system, i form av en logga eller liknande.

buildings-1

2. SYSTEMMODELL
Därefter ska du ta reda på vilken modell ditt system är. Denna information framgår på systemet, i form av till exempel ett informationsklistermärke.

paragraph-two-column

3. FILTERTYP
Till sist ska du bestämma dig för vilken typ av filter du vill ha i ditt system. Läs mer om vilket filter som passar bäst för dig samt skillnaden mellan de olika filtren här.

single-neutral-actions-question

Vägen till det rätta filtret

Följ denna snabba guide för att hitta det filter du saknar.

1. SYSTEM

buildings-1

2. SYSTEMMODELL 

paragraph-two-column

3. FILTERTYP

single-neutral-actions-question

Vilket Danfoss-filter ska jag välja?

Vilket Danfoss-filter du ska montera i ditt system beror på två dina krav och önskemål vad gäller inomhusklimatet i din bostad. Det finns flera filtertyper tillgängliga för den största delen av Danfoss systemmodeller och alla filter är skräddarsydda till att passa in på just den gällande modellen. 

Ett Standardfilter är ett grovfilter i filterklassen G4. Det ser till att hålla ditt Danfoss-system fritt från damm och smuts men förbättrar inte ditt inomhusklimat. Väljer du däremot ett av våra finare filter (Pollenfilter eller SafeAir-filter) filtrerar de även bort pyttesmå, skadliga partiklar från luften som kommer in i din bostad och håller därmed ditt inomhusklimat rent och hälsosamt för dig och din familj.

Vi rekommenderar att du monterar ett Pollenfilter eller ett SafeAir-filter, på insugningssidan i ditt Danfoss-system. På utsugssidan räcker det att du monterar ett Standardfilter vars uppgift endast är att hålla systemet fritt från smuts och damm så att systemet håller längre.

Var hittar du ditt Danfoss-system?

Ditt Danforr A2 och A3 ventilationssystem är ägnat till montering i ouppvärmda rum som exempelvis uppe på vinden. 

Danfoss W1 och W2 ventilationssystem är ägnade till montering på väggen och ett Danfoss AIR V1.25 är ett ventilationssystem med värmeåtervinning som garanterar minsta möjligt tryckförlust. Systemet är bland de tystaste och mest energieffektiva systemen på marknaden. 

Har du frågor eller behöver du hjälp är du alltid välkommen att kontakta vår Kundservice.

Danfoss filterbyte

Hur ofta du ska byta ditt Danfoss-filter beror på vilket typ av Danfoss ventilationssystem du har och hur gammalt det är. Som utgångspunkt rekommenderar vi ett filterbyte 2–4 gånger per år. Luftmängden genom ditt system, luftföroreningsnivån i ditt närområde samt var systemet är monterat påverkar hur ofta filtret bör bytas. 

Filterklassen på ditt Danfoss ventilationsfilter påverkar också hur ofta du behöver byta det. Om du har monterat ett av våra finfilter (Pollenfilter eller SafeAir-filter) bör du byta filtret var sjätte månad. Om du däremot har ett Standardfilter monterat bör du byta det var tredje månad. Detta är både vår och Danfoss rekommendation om du vill upprätthålla ett hälsosamt och rent inomhusklimat i ditt hem och samtidigt hålla ditt ventilationssystem i gott skick.

Vi rekommenderar även att du tittar till dina filter ofta. Hela idéen med ett filter är att det ska fungera. Om det är mättat, fullt med damm eller skadat på något sätt kan det inte längre filtrera bort de skadliga partiklarna. 

Filterhuset är Danfoss experter

Vi tillverkar filter som är lika bra som, eller är bättre än, de originalfilter som följde med ditt ventilationssystem. Detta gör vi eftersom vi är passionerade för vårt arbete och eftersom vi vill vara med och skapa ett bra och hälsosamt inomhusklimat hos alla våra kunder. 

Här på Filterhuset har vi Danfossexperter in-house. De har varit med vid utvecklingen och tillverkningen av våra Danfossfilter, vilket innebär att du alltid kan vara säker på att våra filter passar perfekt i ditt Danfoss-system. Våra filter är dessutom både av hög kvalitet och tillverkade i miljövänliga material. Vi tycker nämligen att ett filter inte bara ska vara bra för ditt inomhusklimat – det ska även vara bra för miljön. Du kan läsa mer om vår gröna profil här. 

Med många års erfarenhet inom Danfossfilter har vi blivit experter på området. Vi finns därför alltid tillgängliga med kunnig och professionell rådgivning om du skulle ha några frågor. Nedan hittar du alla Danfoss-modeller som vi tillverkar filter till. Om det skulle vara så att just din modell inte finns med på listan så kan vi alltid tillverka filter i specialstorlekar i vår egen produktion här i Farum.

Välj din modell

Här kan du få en översikt över de Danfoss systemtyper som du kan hitta filter till.


Hittade du inte vad du sökte?

Är du fortfarande osäker på vilket ventilationssystem du har monterat i ditt hem eller har du svårt att välja vilken filtertyp du ska använda? Då är du välkommen att kontakta Filterhusets Kundtjänst. Vi finns redo att hjälpa dig med dina eventuella frågor.

Kontakta oss

Adress

Retur
Farum Gydevej 75
3520 Farum

DANFILTER ApS
CVR-nummer: 10062527

Öppettider

Kundtjänst telefon:
Man - tors kl. 12.30 - 15.00
Fre kl. 9.00 - 12.00

Hittade du inte vad du sökte?

Är du fortfarande osäker på vilket ventilationssystem du har monterat i ditt hem eller har du svårt att välja vilken filtertyp du ska använda? Då är du välkommen att kontakta Filterhusets Kundtjänst. Vi finns redo att hjälpa dig med dina eventuella frågor.

Kontakta oss

Adress

Retur
Farum Gydevej 75
3520 Farum

DANFILTER ApS
CVR-nummer: 10062527

Öppettider

Kundtjänst telefon:
Man - tors kl. 12.30 - 15.00
Fre kl. 9.00 - 12.00

keyboard_arrow_up
menu